Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- 315 g tejföl
- 1 ek só
- 1 tk bors
- 1 ek szárított petrezselyemzöld
- 1 db citrom
- 500 g száraztészta
- 3 dl víz
- 2 dl olaj
- 20 dkg füstölt szalonna
- 2 db vöröshagyma
Elkészítése:
1. A megtisztított és feldarabolt 1 kg csirkeszárnyat lisztben jól átforgatunk, majd 2 dl olajban mindkét oldalát elősütjük a húsnak /kb 5 perc alatt/.
2. Ezután kiszedjük a húsdarabokat az olajból és 2 db apróra vágott vöröshagymát, 20 dkg kockázott füstölt szalonnával megsütünk.
3. Miután a szalonna zsírjára sült, hozzáadjuk az elősütött csirkeszárnyat, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az 1 db citrom levét, a petrezselyemzöldet és felöntjük 3 dl vízzel. Lassú tűzön, készre főzzük.
4. Amikor elkészültünk /kb. 20 perc alatt/ hozzáadjuk a kikevert tejfölt. Miután újra felforrt elkészültünk!
5. A tésztát bőséges lobogó vízben főzzük ki. A főzővizet sózni és olajozni kell! A tésztát nem mossuk le!
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.