AZÉRT, MERT PICI....

2014. szeptember 05. 09:23 - Kosh Naranek

CSIRKERAGU CITROMOSAN TÉSZTÁVAL

img_20160612_001510.JPGHozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 315 g tejföl
  • 1 ek só
  • 1 tk bors
  • 1 ek szárított petrezselyemzöld
  • 1 db citrom

  • 500 g száraztészta
  • 3 dl víz
  • 2 dl olaj
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 2 db vöröshagyma

Elkészítése:

1. A megtisztított és feldarabolt 1 kg csirkeszárnyat lisztben jól átforgatunk, majd 2 dl olajban mindkét oldalát elősütjük a húsnak /kb 5 perc alatt/.

2. Ezután kiszedjük a húsdarabokat az olajból és 2 db apróra vágott vöröshagymát, 20 dkg kockázott füstölt szalonnával megsütünk.

3. Miután a szalonna zsírjára sült, hozzáadjuk az elősütött csirkeszárnyat, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az 1 db citrom levét, a petrezselyemzöldet és felöntjük 3 dl vízzel. Lassú tűzön, készre főzzük.

4. Amikor elkészültünk /kb. 20 perc alatt/ hozzáadjuk a kikevert tejfölt. Miután újra felforrt elkészültünk!

5.  A tésztát bőséges lobogó vízben főzzük ki. A főzővizet sózni és olajozni kell! A tésztát nem mossuk le!

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr588693600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása